nieuws

Hymod eerste lokale hydraulische netwerkbalancering

Geen categorie

Hymod eerste lokale hydraulische netwerkbalancering

Hymod is de eerste lokale module voor hydraulische netwerkbalancering op de markt. Deze zorgt voor variabele debieten in secundaire circuits en daarmee de energie-efficiëntie van verwarming- of koelsystemen optimaliseert.

Deze hymod is bedoeld voor systemen tot 3.000 m². Daarbij voorziet het comfort units van water met het juiste debiet voor elke toepassing en verbetert de energie-efficiëntie van de randapparatuur met 40 procent.

Hymod

Met de aanscherping van het EU F-gassenbesluit inzake gefluoreerde koudemiddelen, vormen waterlus gebaseerde systemen opnieuw de natuurlijke oplossing voor het bouwen van verwarming- en koelsystemen. CIAT’s Hysys systeem is een geavanceerde, uitgebreide oplossing voor op water gebaseerde systemen.

Lokale netwerkbalancering

Indien geïnstalleerd tussen een koelmachine of een warmtepomp en emitters, isoleert Hymod de primaire en secundaire hydraulische circuits. Hij voldoet aan de wettelijke eisen voor het balanceren van netwerken, regelt de distributie van water naar elke emitter en garandeert dat de verwarming- en koelsystemen eenvoudig te bedienen zijn, efficiënt zijn en overeenkomstig de voorschriften.

Emitters

Hymod bestaat uit een regelklep op het primaire netwerk, een primaire bypass en een circulatiepomp met variabel debiet (0-100 procent), die het waterdebiet aanpast aan de behoeften van de emitters die zijn uitgerust met energiezuinige motoren. Geplaatst in zones, voldoet Hymod aan debietbehoeften tot maximaal 6 m³/h (35 kW vermogen).

Roestvast staal

Hymod is gemaakt van roestvast staal. Om het risico van condensvorming te voorkomen is hij voorzien van een extra dikke Armaflex isolatie en van voorgevormde behuizingen rond het pomphuis en de balanceerklep. Extra bescherming komt van een extra lekbak. Bij gebruik in combinatie met CIAT’s V30/V300 regelaars, beschikt het over een optionele schakeldoos voor het verzenden van informatie over de operating modus naar de comfort units over een pilot-lijn.

Reageer op dit artikel