nieuws

EHPA: Energy Union Package is slecht onderbouwd

Geen categorie

EHPA: Energy Union Package is slecht onderbouwd

De Europese Commissie heeft de langverwachte Energy Union Package aangenomen. Thomas Nowak van European Heat Pump Association (EHPA) stelt er een kritische noot bij: “Het ontbreekt aan de juiste mix.”

Volgens Nowak van EHPA biedt de Energy Union Package wel een uitgebreid overzicht van de energie-uitdagingen die de EU wil aanpakken, maar is de ‘energieverdeling’ niet helemaal juist.

Energy Union Package

“Wij zijn blij met de aankondiging van strategieën en acties voor verwarming en koeling en de bepaling van de richting van energie-efficiëntie en hernieuwbare energie. Maar waarom is er zoveel energie gestoken in de vervanging van de afhankelijkheid van gasleveranties van de EU van het ene land door de afhankelijkheid van een ander land, als het verminderen van de totale afhankelijkheid?”

Warmtepomp-oplossingen

Daarom roept de EHPA de Energy Union Package op om als eerste een veilige, efficiënte en duurzame oplossingen voor verwarming en koeling te geven. Daarbij moeten de oplossingen voor de warmtepomp een centrale plek krijgen. Want deze oplossingen dragen bij aan alle doelstellingen. Daarbij maken zij gebruik van verschillende volwassen en betrouwbare technologieën en kunnen zij worden gebruikt voor verschillende toepassingen in de residentiële, commerciële en industriële sector.

Reageer op dit artikel