nieuws

Daikin neemt koudemiddelbedrijf Solvay over

Geen categorie

Daikin neemt koudemiddelbedrijf Solvay over

Daikin neemt koudemiddelbedrijf Solvay over. Dat maakte Daikin eind januari bekend. De omzet moet daarmee in 2018 naar 230 miljoen euro gaan.

De deal bedraagt ongeveer 22 miljoen euro, meldt het Japanse bedrijf. Daikin is in het Westen vooral bekend als fabrikant van airconditioningapparatuur en haar eerste koudemiddelindustrie in Europa. Het bedrijf maakt die systemen vooral in Japan en China.

Daikin neemt Solvay over

Vorig jaar bedroeg de omzet van Daikin ongeveer 90 miljoen euro. Nu het aantal verkoopkanalen groter is, verwacht het bedrijf dat de omzet in 2018 naar 230 miljoen euro stijgt. Solvay is naar verwachting 53 miljoen euro waard. Nu Daikin Solvay overneemt, heeft het bedrijf ook toegang tot het koudemiddelquotum in het kader van de Europese F-gasvoorschriften.

Daikin

Daikin biedt nu al wereldwijd een scala aan gefluoreerde materialen via haar dochteronderneming Daikin Chemical France, gevestigd in Lyon (Frankrijk) alsook via haar bases in Japan en China. Met name levert Daikin Europese autofabrikanten geavanceerde gefluoreerde materialen voor diverse doeleinden. Met deze overname zegt Daikin dat het ook van plan is om de relatie met de Europese autofabrikanten te verstevigen. Maar ook om de verkoop van gefluoreerde materialen aan deze industrie verder uit te breiden.

 

Reageer op dit artikel