nieuws

Warmtepompen in Schaufler Academy van Bitzer

Geen categorie

Eén van de hoogtepunten van de nieuwe Internationale Training Center van Bitzer moet het innovatief energieconcept zijn. Een duurzaam concept met warmtepompen voor verwarming en koeling. 

Warmtepompen in Schaufler Academy van Bitzer

Naast de warmtepompen hebben ondergrondse latente opslag (ijs-opslag), de thermische zonne-collector en thermische centrale een plek in het energieconcept. Al langere tijd streeft de producent van koelcompressoren, Bitzer, duurzaamheid na. Nu wil het bedrijf demonstreren hoe ‘cutting-edge’-bescherming van het milieu werkt.

Warmtepompen in Schaufler Academy

Dit innovatieve energieconcept krijgt een plek in de Schaufler Academie, het internationale opleidingscentrum op de locatie in Rottenburg-Ergenzingen. Het bedrijf begon de bouw van het 1500 vierkante meter tellende academie in augustus 2014. Naar verwachting is de bouw in oktober 2015 klaar.

Nu bouwfase acht is gestart, komt het doel om de locatie in Rottenburg-Ergenzingen uit te breiden in zicht. “Deze bouw bewijst Bitzer’s intentie om in de toekomst te blijven investeren in deze regio”, reageerde Jürgen Kleiner, Chief Procurement Officer bij Bitzer.

Schaufler Academy

De Schaufler Academy is een multifunctioneel gebouw. Met het oog om alle ruimtes zo optimaal mogelijk te gebruiken, biedt het gebouw vijf theorielokalen en drie praktijklokalen aan. Het gebouw zelf heeft drie verdiepingen, is tien meter hoog en faciliteert meerdere opleidingen. Vernoemd naar Bitzer-CEO Peter Schaufler, leidt de Peter-Schaufler-Strasse naar het huidige grootschalige project, de Schaufler Academy en is na voltooiing van de bouw het nieuwe adres van de locatie in Rottenburg-Ergenzingen.

Reageer op dit artikel