nieuws

Eurovent bevestigt topspecificaties LG Multi V IV Warmtepomp

Geen categorie

Eurovent bevestigt topspecificaties LG Multi V IV Warmtepomp

Eind 2013 lanceerde LG zijn nieuwe Multi V IV-systeem in de Benelux. De markt erkende het systeem als een nieuwe standaard, dankzij de energieprestaties. Na uitgebreide tests door onafhankelijke laboratoria zijn de specificaties nu officieel bevestigd door Eurovent.

LG is een van de eerste fabrikanten die het onafhankelijke Eurovent-certificaat voor VRF-airconditioning heeft gekregen. LG hecht groot belang aan duurzaamheid. In de AE-divisie (airconditioning en energy solutions) draait het bij alle apparatuur, zoals HVAC, ledverlichting en zonnepanelen om energiebesparing en een positieve bijdragn aan een groenere wereld.

De Eurovent-certificering op VRF-systemen maakt het voor adviseurs en installateurs nu gemakkelijker en transparanter om de energieprestaties van de verschillende systemen te vergelijken.

Onafhankelijke certificering
Eurovent is de onafhankelijke Europese belangenorganisatie voor de HVAC-branche. De organisatie streeft eerlijke concurrentie binnen de klimaatbranche na en heeft daartoe een certificeringsprogramma ontwikkeld. Eurovent controleert hiermee de door de producent gepubliceerde specificaties en toetst deze aan de geldende Europese normen.

Paradepaard Multi V IV
De LG Multi V IV is een van de meest energie-efficiënte systemen van alle conventionele VRF-systemen in de markt. In vergelijking met een voorgaande generatie is het 30% efficiënter bij vollast en 17% efficiënter bij deellast.

Klik hier voor meer informatie op de site van LG Klimaat Nederland.

Reageer op dit artikel