nieuws

Bewoners tevreden over balansventilatie met wtw

Geen categorie

Bewoners tevreden over balansventilatie met wtw

Bewoners blijken de afgelopen jaren steeds vaker tevreden over woningen die met balansventilatie met warmte-terugwinning (wtw) zijn opgeleverd. Belangrijk is dat het systeem goed is ontworpen, goed is geïnstalleerd en goed wordt onderhouden en dat woningontwikkelaars er in alle fasen van het bouwproces aandacht aan besteden.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties stimuleert energiebesparende maatregelen in woningen. RVO legde waardevolle achtergrondinformatie vast over de kwaliteit van ventilatiesystemen en de directe invloed daarvan op energieprestatie en gezondheidsaspecten in het RVO-infoblad Ventilatiesystemen in energiezuinige nieuwbouwwoningen.

Lente-Akkoord

Het Lente-Akkoord stelt zich als doel om 50 procent energie te reduceren voor de nieuwbouw in 2015. Dit akkoord is een initiatief van Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, NVB en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Recentelijk publiceerde de organisatie de brochure Balansventilatie met wtw in de woningbouw waarin belangrijke leerpunten uit succesvolle projecten staan. Foto’s laten zien hoe het wel en niet moet, praktijkprofessionals geven tips en delen hun ervaringen.

Reageer op dit artikel