nieuws

Zo kun je ook energie besparen in woningen

Geen categorie

Zo kun je ook energie besparen in woningen

Nul-op-de-meter daagt de bouw uit tot innovatieve woonoplossingen. Het kan vaak veel goedkoper, beter en duurzamer. De nieuwe Inventum Ecolution training biedt originele mogelijkheden voor nul-op-de-meter woningen en energieneutrale nieuwbouw. 

In de training behandelt de Ecolution Ventilatiewarmtepomp en hybride oplossingen (gas of elektrisch) om woningen te verwarmen. Want er zijn verschillende oplossingen om energie te besparen in woningen. Kies je ervoor alles centraal te verwarmen of heeft een combinatie met lokale afgiftesystemen de voorkeur? Wellicht is in bepaalde situaties All Electric de oplossing.

 

Energie besparen in woningen

De training is geschikt voor adviseurs, projectleiders, technische managers van woningcorporaties en servicetechnici van installatiebedrijven. Het behandelt de verschillen tussen natuurlijke ventilatie en balansventilatie. De energetische voordelen van natuurlijke ventilatie worden aan de hand van praktijk- en rekenvoorbeelden behandeld.

Kan de Ecolution worden toegepast met alleen lage temperatuur verwarming of zijn er meer mogelijkheden? De verschillen in afgiftesystemen en de toepasbaarheid met de Ecolution worden helder uitgelegd. Verder is er een inkijk in de nieuwbouw rekenmethodiek (EPC) en energie-index bij de labeling van bestaande woningen. De werking en de functionaliteiten komen uitvoerig aan bod, samen met de service en onderhoud voorschriften.

Derde dinsdag

De trainingen vinden plaats in het expertisecentrum van Inventum B.V. in Houten. De dag wordt afgesloten met een toets en een certificaat van bekwaamheid zodat men de Ecolution ook mag installeren. De trainingen is in 2015 op dinsdag 20 januari, dinsdag 17 maart, dinsdag 21 april, dinsdag 19 mei, dinsdag 23 juni, dinsdag 22 september, dinsdag 20 oktober, dinsdag 17 november en  dinsdag 15 december.

Reageer op dit artikel