nieuws

Showroom NIBE open met werkende warmtepompen

Geen categorie

Showroom NIBE open met werkende warmtepompen

De nieuwe ruimte waar NIBE Energietechniek vorig jaar naar verhuisde is volledig operationeel. Het bedrijfspand in Oosterhout fungeert als showroom en demonstratie- en trainingsruimte. Wat showt NIBE? Warmtepompen, buffervaten en spiraalboilers.

Een van de redenen voor deze verhuizing was de wens om (potentiële) klanten in een optimaal uitgeruste showroom annex instructieruimte zelf de kwaliteit, de werking en het installatie- en bedieningsgemak van de NIBE-producten te kunnen laten ervaren. Inmiddels is de nieuwe ruimte volledig operationeel voor demonstratie- en trainingsdoeleinden.

Warmtepomp, buffervat en boiler

In de showroom staan de producten F1145 solo water/water warmtepomp (i.c.m. VPB 200 boiler), F1345 solo water/water warmtepomp (i.c.m. platenwarmtewisselaar voor koeling), F1255 combi modulerende water/water warmtepomp, SPLIT lucht/water warmtepomp (pakket 2), F2040 monoblock lucht/water warmtepomp (i.c.m. ketel in hybride opstelling), F2300 monoblock lucht/water warmtepomp (met SMO-regeling), BUZ 750/300 92A buffervat en PUB2 300-DS2 indirect verwarmde spiraalboiler met droge dubbele scheiding.

De opgestelde producten werken. Bezoekers kunnen zowel de voorzijde als de achterzijde van de producten bekijken. Voordelig, want zo kunnen installateurs en anderen optimaal kennismaken met de technische aspecten.

Eigen bron

NIBE heeft ook een eigen bron. Deze omvat zes enkele U-lussen (Ø 32 mm, 85 meter lang) die op een onderlinge afstand van 6 meter in de grond zijn aangebracht en individueel op een verdeler zijn aangesloten. De capaciteit van de bron is afgestemd op de F1345 water/water warmtepomp die het NIBE-pand van verwarming en passieve koeling (d.m.v. een platenwarmtewisselaar) voorziet, maar ook de andere water/water warmtepompen kunnen op deze bron draaien.

Reageer op dit artikel