nieuws

De Europese Heat Pump Association verwacht een juiste impuls over energie

Geen categorie

De Europese Heat Pump Association verwacht een juiste impuls over energie

Het investeringsplan van de Europese Commissie komt op het juiste moment, maar het voorstel dient een duidelijkere energieinvestering, meent de Europese Heat Pump Association (EHPA). “Europa kent een investeringskloof.”

De investeringskloof is volgens EHPA secretaris-generaal Thomas Nowak, vooral zichtbaar in de trage ontwikkeling van de bouwsector.

Investeringsplan Europese Commissie

“Ook als we kijken naar het lage vernieuwingstempo van gebouwen in het bijzonder is die kloof zichtbaar. De commissie heeft de juiste beslissing genomen om een deel van het geld uit het nieuwe Europees Fonds voor Strategische Investeringen toe te wijzen aan de energie-efficiëntie (vooral in openbare gebouwen) en aan de ontwikkeling van duurzame energiebronnen”, reageert Nowak op het investeringsplan Europese Commissie.

Volgens Nowak heeft de Commissie gelijk als zij focust op levensvatbare projecten die snel kunnen worden uitgevoerd. “Echter, om het potentieel van de verwarmingsmarkt aan te pakken, is het nu van het grootste belang om duidelijkheid te scheppen over het aandeel van de investeringen bestemd voor verwarmingsprojecten.”

Meer aandacht sector verwarmen en koelen

“EHPA hoopt dat de op te zetten gezamenlijke EC-EIB-taskforce en de lidstaten de nodige aandacht zullen tonen voor de sector verwarming en koeling en het hoge potentieel dat deze sector heeft in het voldoen aan de fundamentele doelstellingen van dit investeringsplan“, aldus Nowak.

Reageer op dit artikel