nieuws

Vergelijkende studie compressorwarmtepompen gepresenteerd

Geen categorie

Vergelijkende studie compressorwarmtepompen gepresenteerd

Op de 2014 Gustav Lorentzen conferentie in Hangzhou, China zijn resultaten gepresenteerd van onderzoek naar de toepasselijkheid van vijf eentraps-dampcompressiewarmtepompen (vapour compression heat pumps – VCHP) met behulp van de koelmiddelen R134a, R290, R717LP, R717HP en R744. De studie beschouwt de operationele en economische beperkingen, zoals de beschikbaarheid van de installaties en de positieve netto contante waarde van de investering. Zij concludeert dat de LP R717 (ammoniak), HP R717 en R744 (CO2) transkritische warmtepompen voordelig zijn als men de gepresenteerde beperkingen in acht neemt.

De paper ‘Technical and economic working domains of industrial heat pumps: Part 1 – Vapour Compression Heat Pumps,’ door Ommen, Jensen, Markussen, Reinholdt en Elmegaard, toonde aan dat R717 warmtepompen met een low sink glide de beste prestaties geven, terwijl transkritische R744 warmtepompen goede prestaties gaf met een high sink glide. Dit meldt de site Ammonia21.

De vergelijkende studie analyseert technische, thermodynamische en economische beperkingen. De studie werd ontworpen om de mogelijke werkgebieden van verscheidene natuurlijke werkvloeistoffen te tonen wanneer de temperatuurstijging en de sink-temperaturen van een éénfasedampcompressiewarmtepomp-cyclus in acht genomen wordt.

In het onderzoek werden vier warmtepompen met natuurlijke koudemiddelen en een met HFK 134a vergeleken volgens de technische, thermodynamische en economische beperkingen, en rekening houdend met warmteprestaties en investeringen.

Klik hier voor het nadere informatie op de site van ammonia 21.

Reageer op dit artikel