nieuws

Verbeter het huis en deel ervaringen met anderen

Geen categorie

Verbeter het huis en deel ervaringen met anderen

Wilt u uw huis energiezuiniger maken? Maar weet u niet welke milieubesparende maatregelen u kunt treffen? Of vraagt u zich af waaraan u moet denken bij het plaatsen van een energiezuinige cv-ketel, het installeren van dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, ventilatie, vloerisolatie, een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen? Twee websites van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland helpen u verder.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties stimuleert duurzaam bouwen en wonen. Zij ondersteunt burgers, bouwbedrijfsleven en gemeenten onder andere met subsidies voor duurzame energie, bijvoorbeeld voor zonnepanelen. Veel huizenbezitters zijn nog tamelijk onbekend met milieubesparende maatregelen. Natuurlijk zijn er professionals bij wie ze terecht kunnen voor informatie. Maar ook ervaringen van anderen kunnen veel inzicht bieden. Welke problemen kwamen zij tegen en hoe hebben ze die opgelost?

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en Milieu Centraal zijn de websites ervaringenmetenergie.nl en verbeteruwhuis.nl gestart en nodigen ervaringsdeskundigen uit hun verhalen te delen.

Deel uw ervaring
Het is de bedoeling dat Ervaringenmetenergie.nl doorlopend wordt uitgebreid. RVO.nl en Milieu Centraal doen daarom een oproep aan huiseigenaren die het afgelopen jaar milieubesparende maatregelen hebben doorgevoerd. Heeft u een zuinige cv-ketel laten plaatsen, uw huis verbeterd met dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, ventilatie of vloerisolatie? Een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen aangeschaft? Heeft u uw wooncomfort verbeterd door het treffen van deze maatregelen? Plaats uw ervaring dan op Ervaringenmetenergie.nl .

Website VerbeterUwHuis
Ervaringenmetenergie.nl zal worden gekoppeld aan de website VerbeterUwHuis.nl. VerbeterUwHuis.nl is een verkenner waarmee u kunt nagaan welke energiebesparingsmogelijkheden u voor uw huis kunt toepassen. U krijgt bovendien zicht op rendementen en investeringskosten. Als u op VerbeterUwHuis heeft uitgezocht wat u kunt doen om uw huis energiezuinig te maken, kunt u vervolgens op Ervaringenmetenergie.nl kijken hoe anderen dit hebben aangepakt en wat het hen heeft opgeleverd aan wooncomfort en besparingen.

Ook voor professionals
Ook voor professionals zijn deze sites interessant. Zij kunnen VerbeterUwHuis.nl met logo in hun eigen site aanbieden. Via banners kunnen zij bovendien rechtstreeks aanhaken bij Ervaringenmetenergie.nl op de pagina van de betreffende maatregelen die passen bij hun bedrijf. Zo kunnen zij hun (potentiële) klanten zicht geven op ervaringen van andere mensen en eigen klanten aansporen hun ervaringen te delen.

Financiën
De overheid heeft kortgeleden besloten het lage btw-tarief (6%) op verbouwingen en renovaties tot juli 2015 te verlengen. Als u zoekt naar financiering van energiebesparende maatregelen kunt u informatie inwinnen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (Svn).

Reageer op dit artikel