nieuws

Itho Daalderop tekent deal Stroomversnelling Koopwoningen

Geen categorie

Itho Daalderop tekent deal Stroomversnelling Koopwoningen

Een kleine tweehonderd vertegenwoordigers van energiecoöperaties, banken, gemeenten, hypotheekverstrekkers, makelaars en bouwbedrijven hebben de Deal Stroomversnelling Koopwoningen ondertekend. Itho Daalderop is een van de weinigen in de klimaatbranche die heeft mee ondertekend.

Dit vloeit voort uit de deelname van Itho Daalderop aan de Stroomversnelling Huurwoningen en het feit dat zij een breed pakket op de Nederlandse markt gerichte oplossingen en concepten heeft voor zowel renovatie als nieuwbouw.
De deal Stroomversnelling Koopwoningen geeft huiseigenaren de kans hun bestaande (rijtjes)woning een complete make-over te geven van het geld wat zij normaal gesproken uitgeven aan de kosten van hun energierekening waardoor hun woning mooier, comfortabeler en veel meer waard wordt. Itho Daalderop is één van de deelnemende partijen en kan er als leverancier van o.a. warmtepompen, zonneboilers, vraaggestuurde en balansventilatie voor zorgen dat men zonder energiekosten niets hoeft in te leveren aan comfort.

Energie-investeringsregeling
Als eerste zullen de rijtjeswoningen die zijn gebouwd tussen 1950 en 1980 worden aangepakt. Deze, meestal slecht geïsoleerde, huizen hebben een gemiddelde energierekening van € 175,- Door dit bedrag te gebruiken voor een hiervoor speciaal ontwikkelde energie investeringsregeling, blijven de vaste lasten per maand gelijk maar kan men de woning een totale make-over geven. In Nederland staan circa 1,8 miljoen woningen die aan dit criteria voldoen, dus de Deal levert ook in de bouw voldoende werk op. Na een pilot van 100 woningen waar nu druk aan gewerkt wordt, komen er vanaf 2016 50.000 koopwoningen per jaar in aanmerking.

Ons Huis Verdient Het
Om woningbezitters te informeren en te enthousiasmeren over comfortabel wonen zonder energierekening, is begin 2014 de campagne Ons Huis verdient Het van start gegaan. Door aandacht via Social Media, een website en het programma op RTL4 zijn in het eerste half jaar al circa 2 miljoen mensen bereikt. Vanaf 26 oktober is op RTL4 de tweede reeks afleveringen te zien waar Itho Daalderop wederom hoofdsponsor is en laat zien wat haar producten kunnen bijdragen aan het statement van Ons Huis Verdient Het.

Breed draagvlak
Behalve de 175 partijen die de Deal  hebben ondertekend, heeft deze een bijzonder breed draagvlak. De Deal wordt ondersteund door het ministerie van BZK en de provincies en kent naast maatschappelijke organisaties, belangenverenigingen en kennisinstellingen ook partijen als NVM, ING Bank, De Hypotheker die een belangrijke bijdrage leveren.

Reageer op dit artikel