nieuws

Wereldwijde omzet warmtepompen stijgt

Geen categorie

Wereldwijde omzet warmtepompen stijgt

Het aantal warmtepompen dat wereldwijd is geïnstalleerd steeg met 7,2 procent, kondigt de BSRIA (Building Services Research and Information Association) aan. Fabrikanten konden 2 miljoen nieuwe warmtepompen verkopen. De stijging wordt verklaard door het herstel van de Europese markt en door een snelle toename van warmwater-warmtepompen in de Verenigde Staten.

In een artikel op de site van Bundesverband Wärmepumpe e.V. staat te lezen dat de verkoop van warmwater-warmtepompen in 2013 met 26,5 procent steeg. De stijging is echter hoofdzakelijk gerealiseerd buiten Europa. Lucht-warmtepompen kunnen ook een positief saldo van 15,6 procent noteren. Geothermische warmtepompen waren in staat om hun verkopen in de Verenigde Staten en China te verhogen met 5 procent, terwijl deze in Europa daalden met 1 procent. Door een hogere vraag naar warmtepompen in China voorspelt BSRIA een verdere stijging van de verkoopcijfers van warmtepompen in de komende jaren.

Maar hoewel de industrie meer warmtepompen verkocht dan in 2012, daalde de omzet toch met 6,9 procent. Dat komt volgens de BSRIA wegens de teruggang van de verkoop van grote warmtepompen.

Meer informatie over de wereldwijde verkoop van warmtepompen te vinden op de site van BSRIA.

Reageer op dit artikel