nieuws

Energiebesparende rookgasafvoer

Geen categorie

Energiebesparende rookgasafvoer

Brink en Remeha hebben samen een methode ontwikkeld om de rookgasafvoer van de cv-ketel en de afvoer van de ventilatielucht te combineren. Deze combinatie zorgt voor een gezonder en comfortabeler binnenklimaat én een aanzienlijke energiebesparing.

De afvoer van rookgassen van de Remeha cv-ketel en de ventilatielucht van de Brink toestellen worden met het speciaal ontwikkelde koppelstuk gezamenlijk afgevoerd. Dit koppelstuk kan eenvoudig worden toegepast bij de Renovent Excellent 180/300 en de Renovent Sky 300 van Brink in combinatie met de Remeha Tzerra, Tzerra plus en Calenta. Remeha biedt bij deze ketels een aansluitset voor de wtw-koppeling die bij de combinatie moet worden toegepast.

Een aanzienlijke EPC-reductie is haalbaar door toepassing van gebalanceerde ventilatie met HR-warmteterugwinning. De ventilatie- en cv-toestellen kunnen flexibel worden opgesteld, zowel kunnen ze naast of onder elkaar worden geplaatst afhankelijk van de beschikbare ruimte. Voor de gebruikers is hoog comfort gegarandeerd door optimale warmte en een fris binnenklimaat. De terugslagklep in het koppelstuk en de cv-ketel zorgen voor maximale veiligheid.

Brink Climate Systems
Brink levert systemen voor verwarming, koeling, ventilatie en warmwatervoorzieningen van woon- en werkplekken.

Klik hier voor nadere informatie.

Reageer op dit artikel