nieuws

Vanaf 2015 blended learning met REAL Alternatives

Geen categorie

Vanaf 2015 blended learning met REAL Alternatives

Het nieuwe meertalig leerprogramma ‘REAL Alternatives’ heeft nieuwe stappen gezet voor de start in 2015. Het leerprogramma wil de vaardigheden verbeteren van technici die werken in de sector koeling, airconditioning en warmtepompen.

Te verbeteren kennis en vaardigheden betreffen vooral het omgaan van natuurlijke koudemiddelen en nieuwe synthetische koudemiddelen, zoals kooldioxide, ammoniak, koolwaterstoffen en laag ontvlambare stoffen zoals HFO en R32. Kennis van het ontwerp, de installatie, service en onderhoud van deze koudemiddelen moet na het volgen van het programma zijn verbeterd. Het lesmateriaal heeft betrekking op koudemiddeleigenschappen, veiligheid, efficiëntie, betrouwbaarheid en lekdichtheid.

De leerprogramma’s zullen in 2015 beschikbaar zijn als innovatieve ‘blended learning’ – een mix van interactieve e-learning, gedrukte trainingsgidsen, gereedschappen, evaluaties voor gebruik door aanbieders van opleidingen en een e-bibliotheek van extra bronnen, aangewezen door de gebruikers.

De materialen zullen worden gepubliceerd in het Engels, Frans, Italiaans, Duits, Pools en Nederlands.
Gespecialiseerde verenigingen en opleidingsinstituten uit heel Europa zijn betrokken bij de ontwikkeling van de materialen als onderdeel van het consortium, gefinancierd door het EU-programma. Zij bieden de mogelijkheid tot een leven lang leren, met de steun van belanghebbenden uit de sector.

Klik hier voor nadere informatie.

Reageer op dit artikel