nieuws

Sungevity neemt Nederlandse partner Zonline over

Geen categorie

Sungevity neemt Nederlandse partner Zonline over

Het Amerikaanse Sungevity, Inc., een toonaangevende dienstverlener voor zonne-energie, gaat samenwerken met E.ON Benelux, een divisie van een van de grootste beursgenoteerde energiebedrijven ter wereld. Sungevity gaat de eigen totaalservice voor zonne-energie in een gebundeld concept aanbieden aan klanten van E.ON in Nederland.

Het partnerschap is onderdeel van de internationale Sungevity strategie, met marketingcampagnes en strategische samenwerkingsverbanden in specifieke markten verspreid over de hele wereld. De samenwerking wordt waarschijnlijk uitgebreid naar andere landen in Europa.

E.ON klanten krijgen dankzij de Sungevity dienstverlening toegang tot alle voordelen van Sungevity’s gepatenteerde technologie met Remote Solar Design en iQuotes. Door slim gebruik van satellietbeelden en luchtfotografie is een huisbezoek niet meer nodig om een offerte te maken. iQuotes van Sungevity berekenen de besparingen van zonnestroom ten opzichte van de gangbare energierekening op basis van het historische energieverbruik van klanten.

Sungevity kwam door de joint venture met het Nederlandse Zonline in 2011 op Europese markt en vestigde zich in 2012 in Australië. “Vanwege de op een na hoogste energieprijzen van Europa is Nederland de ideale plek om ons strategische samenwerkingsverband met E.ON te beginnen,” aldus Andrew Birch, Chief Executive Officer van Sungevity. “Met het oog op de toenemende vraag naar alternatieve energiebronnen verschaffen het klantenbestand, de merkbekendheid en de reputatie van E.ON als een van de grootste energiebedrijven van Europa ons een solide toegang tot deze markt met grote kansen.”

Reageer op dit artikel