nieuws

Eerste EHPA Europees Warmtepomp-kwaliteitslabel toegekend

Geen categorie

Eerste EHPA Europees Warmtepomp-kwaliteitslabel toegekend

Juni 2014 | Het eerste Europees warmtepompkwaliteitslabel – het EHPA Quality Label (EHPA QL) – in Finland is toegekend aan de warmtepompfabrikant Lämpöässä en haar Esi / Vm modellenserie.

De Finse Heat Pump Association is al meerdere jaren officieel lid van het Europese Heat Pump Association (EHPA) Kwaliteitslabel-comité. Het kwaliteitslabel werd toegekend door het Finse National Quality Committee, dat de kwaliteit van de industriële warmtepomp-producten en -functionaliteit in Finland begeleidt en ontwikkelt. Het National Quality Committee dat het Kwaliteitslabel toekende bestaat uit ervaren energie-experts uit de industrie. Het omvat onafhankelijke vertegenwoordigers van de Aalto University, de Finse Refrigeration Enterprises Association (Frea), de Finse HVACR Association (SuLVI), het Technisch Onderzoekscentrum van Finland (VTT) en SULPU. Er zijn ook drie vertegenwoordigers van de warmtepompindustrie in de commissie.

Om een hoge kwaliteit van warmtepompinstallaties te waarborgen, heeft EHPA een Kwaliteitslabelsystem ontwikkeld, waarvan de eisen in overeenstemming zijn met de EU-Milieukeur richtlijn (EU Ecolabel Directive). Het National Quality Committee houdt toezicht op het toekennen van het kwaliteitslabel in Finland en voert de vereiste kwaliteitsverificatie-inspecties. Het Quality Committee kent het kwaliteitslabel voor warmtepompen toe op basis van de EHPA Quality Label System en bijbehorende voorwaarden. Dit Europese kwaliteitslabelsysteem is nu in tien Europese landen in gebruik, en het kwaliteitslabel is al toegekend aan meer dan 3000 soorten warmtepompen.

De toekenningscriteria van het kwaliteitslabel beslaan:

  • de technische prestaties van het apparaat (op basis van de testresultaten van een erkende test faciliteit)
  • de technische werking van het apparaat
  • de productgarantie
  • de beschikbaarheid en toegankelijkheid van reserveonderdelen .

Bovendien controleert het Kwaliteitscomité de efficiëntie van de lokale onderhoudsorganisatie en de landenspecifieke documentatie, zoals handleidingen.

Reageer op dit artikel