nieuws

Bouw Stiebel Eltron-Trainings- und Communicatiecentrum begonnen

Geen categorie

Bouw Stiebel Eltron-Trainings- und Communicatiecentrum begonnen

De warmtepompenfabrikant Stiebel Eltron gaat in Holzminden (Duitsland) een nieuw opleidings-en communicatiecentrum bouwen. Op 5 mei werd de officiële eerste paal voor het ambitieuze bouwproject geslagen. Met het nieuwe gebouw kiest Stiebel Eltron duidelijk voor een productielocatie in Duitsland.

De eerste steen werd gelegd door Dr Ulrich Stiebel, de twee bestuursleden prof. dr. Gerd Litfin en Walter Munnich en de vier CEO’s: Rudolf Sonnemann (voorzitter) , Karl Heinz Reitze , Dr Kai Schiefelbein en Ivo Huhmann.

Het project kost 16 miljoen euro. Het centrum van bijna 4.000 vierkante meter is ontworpen voor meer dan 6.000 cursisten per jaar. Het bouwproject volgt na na de bouw van de twee warmtepompfabrieken in de jaren 2007 en 2009. De Academie is energetisch als ‘Plusenergiehaus’ ontworpen: het gaat meer energie produceren dan gebruiken. Daarnaast wordt naar de wereldwijd erkende certificering van het Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen (DGNB) gestreefd.

Het nieuwe gebouw was nodig omdat de installatie en het aantal functies van de nieuwe innovatieve producten van Stiebel Eltron veel complexer zijn geworden.

Reageer op dit artikel