nieuws

Panasonic introduceert nieuwe Aquarea warmtepompen

Geen categorie

Panasonic introduceert nieuwe Aquarea warmtepompen

Panasonic introduceert de nieuwe Aquarea T-CAP warmtepompreeks. Deze reeks is ontwikkeld voor nieuwbouw- en verbouwingsprojecten. Ook is er een vernieuwde afstandsbediening voor de Aquarea waterpomp gelanceerd. Volgens Panasonic maken beide innovaties het mogelijk nog efficiënter met energiegebruik om te gaan.

De nieuwe Aquarea T-CAP warmtepompreeks werkt energie-efficiënt; zelfs bij buitentemperaturen tot -15 °C behoudt de warmtepomp zijn capaciteit zonder gebruik te maken van een back-up heater. Met een COP van 4,74 (onder normale omstandigheden met een buitentemperatuur van 7 °C en verwarmd water tot 35 °C), kan de Aquarea T-CAP warm water van 55 °C leveren. Als de koeling wordt geactiveerd kan de warmtepomp koud water van 5 °C leveren. De modellen maken gebruik van het koudemiddel R410A en zijn verkrijgbaar in vermogens van 9 kW, 12 kW en 16 kW, enkel- of drie-fase en als Bi-Bloc en Mono-Bloc.

Flexibel
De Aquarea T-CAP past in bestaande installaties met een boiler back-up of in nieuwe installaties met vloerverwarming, lagetemperatuurradiatoren of zelfs in ventilatorconvectoren zoals de Aquarea Air. De reeks kan ook worden aangesloten op andere milieuvriendelijke oplossingen zoals zonnepanelen.

Energiemanagement
Door gebruik te maken van de IntesisHome-applicatie kunnen huiseigenaren het energiegebruik per week, maand of jaar bekijken en het energiegebruik verlagen. Via een monitoringsysteem dat vanuit de cloud werkt, hebben gebruikers een scala aan oplossingen om hun warmtepompunits te monitoren. Klanten kunnen via een smartphone (Android, IOS), of via een PC met internettoegang hun warmtepompsysteem op afstand bedienen.

Meer informatie over de nieuwe Aquarea afstandsbediening en de Aquarea T-CAP warmtebronserie vindt u op www.aircon.panasonic.eu

Reageer op dit artikel