nieuws

Premieregeling energiebesparende maatregelen wegens succes aangepast

Geen categorie

Premieregeling energiebesparende maatregelen wegens succes aangepast

De duurzaamheidpremie voor Overijsselse woningeigenaren wordt aangepast. Deze premie is erg populair bij mensen die hun huis energiezuiniger willen maken. Meer dan 8.000 woningeigenaren zijn nu reeds aan de slag. De provincie heeft daarom besloten de ‘burenpremie’ te vereenvoudigen, zodat Overijsselaars voortaan samen met slechts één van hun buren voordelig hun woning kunnen isoleren.

Ook komt er een extra premie voor grote investeringen in een energiezuinig huis. De wijzigingen gaan op 3 april in. – Woningeigenaren die ten minste € 750,- uitgeven aan energiebesparende maatregelen komen in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten via de duurzaamheidpremie van de provincie Overijssel. Hun woning moet wel minimaal een jaar oud zijn. En de premie moet voor de start van de werkzaamheden gereserveerd worden via www.slimenergiethuis.nl

Wat verandert er?
Vanaf 3 april 2014 wijzigt het volgende:

De burenpremie
Mensen kunnen met 1 buur samen de burenpremie reserveren en aanvragen. Zij ontvangen dan ieder € 150 als zij allebei 2 isolerende maatregelen realiseren in hun koopwoning;

Er komt een energie-investeringspremie
Woningeigenaren die meer dan € 5.000,- investeren in isolatiemaatregelen en/of duurzame energieopwekking (bijvoorbeeld met een warmtepomp, zonneboiler, WTW, HR-e ketel) kunnen € 300,- premie ontvangen.

De eisen aan de premies voor 1 isolerende maatregel (€ 300,-) en voor 2 isolerende maatregelen (€ 600,-) blijven gelijk tot 1 juli 2014.

Woningeigenaren die in onderhandeling zijn over het laten uitvoeren van maatregelen moeten er rekening mee houden dat de wijziging van invloed kan zijn op de hoogte van uitstaande offertes bij bedrijven.

Voor nadere informatie: http://www.slimenergiethuis.nl/

Reageer op dit artikel