nieuws

Frankrijk: warmtepompmarkt herstelt zich

Geen categorie

Frankrijk: warmtepompmarkt herstelt zich

170 bezoekers woonden in februari de tweede Warmtepompenbijeenkomst in Parijs bij. De stemming was optimistisch, de recente verkoopcijfers tonen een positieve trend. Niet in de laatste plaats omdat de eco-design en energielabels een gunstig effect op de ontwikkeling van de markt hebben.

Volgens de fabrikantenvereniging Uniclima liggen de verkoopcijfers voor warmtepompen bij ongeveer 60.000 per jaar, wat overeenkomt met een stabilisatie van de markt na jaren van daling. Boilers daarentegen stegen in 2013 tot ongeveer 32 procent ten opzichte van vorig jaar. Hiervan werden 50.000 eenheden verkocht en Frankrijk is daarmee de marktleider van Europa. Ook bij ‘de nieuwbouw’ zetten warmtepompen zich steeds beter door. De marktpenetratie is 37 procent voor eengezinswoningen.

Nogal teleurstellend blijkt de markt van geothermische warmtepompen. Hier lopen de verkoopcijfers al jaren terug, met name bij renovatie van gebouwen.

De Franse industrie maakt gebruik van de warmtepompconferentie om de aanwezige politieke beslissers te wijzen op het belang van de financiële subsidies. Hier zijn transparantie en planning op lange termijn essentieel om een aanhoudend positieve ontwikkeling van de markt te waarborgen .

Zie ook:
Poolse verkoop warmtepomp in 2013 met 20% gestegen
Warmtepompmarkt Duitsland bestand tegen hoge elektriciteitsprijzen
Verkoop Zweedse warmtepomp steeg in 2013 met 4%

Bron: www.climaplusconfort.fr]

Reageer op dit artikel