nieuws

Nieuw: Aquaciat 2 HYBRID

Geen categorie

Nieuw: Aquaciat 2 HYBRID

Aquaciat 2 HYBRID is volgens leverancier CIAT Nederland de eerste serie packaged, outdoor, omkeerbare hybride warmtepompen die is uitgerust met een geïntegreerde aardgasaangedreven condensatieketelmodule. De nieuwe serie combineert volgens de CIAT de voordelen van beide technologieën op een enkel compact frame en is bijzonder eenvoudig te installeren.

“Leverbaar in in totaal acht mogelijke combinaties en voorzien van drie 45 tot 80 kW ketels, voldoet Aquaciat 2 HYBRID aan de verwarming- en airconditioningbehoeften van nieuwe en bestaande tertiairesectorgebouwen, variërend van 500 tot 1500 vierkante meter”, aldus de leverancier. “Ontworpen op basis van milieuvriendelijke ontwerpprincipes, is de complete serie voor minstens 85 procent recyclebaar.”

Aquaciat 2 HYBRID won de Silver Trophy in de categorie HVAC tijdens de Innovation Awards, die werd gehouden tijdens de vakbeurs Interclima in Parijs.

De fabrikant dicht onder meer de eigenschappen bijzonder compact en eenvoudig te bedienen toe aan de Aquaciat 2 HYBRID. “Het buitenontwerp zorgt ervoor dat de warmtepompen eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd, dat het gebouw niet hoeft te worden voorzien van een machine-, of gasboiler of gastgestookte ketelkamer. Uitgebreide aanpassingen zijn evenmin nodig. Wel zijn een kleine buitenruimte en een aansluiting op aardgas noodzakelijk.

Aquaciat 2 HYBRID-warmtepompen leveren warmte thermodynamisch of met hun gasgestookte ketel, afhankelijk van het door de gebruiker gekozen scenario. Aquaciat 2 HYBRID regelt het hele jaar door de automatische werking van het systeem. Middels een buitentemperatuursensor kan de CONNECT2-controller schakelen tussen de modi koelen en verwarmen. In de verwarmingsmodus zorgt hij ervoor dat de minimum-COP van de warmtepomp hoger blijft dan de conversiefactor van primaire energie voor elektriciteit (2.58 in Frankrijk) en schakelt hij automatisch tussen gas of elektriciteit, afhankelijk van wat de meest economische energiebron is.

Reageer op dit artikel