nieuws

ISSO-publicatie 31 ‘Meetpunten en meetmethoden voor klimaatinstallaties’ geactualiseerd

Geen categorie

ISSO-publicatie 31 ‘Meetpunten en meetmethoden voor klimaatinstallaties’ geactualiseerd

De aandacht voor betrouwbare metingen van installaties is de laatste jaren fors gestegen. Goede metingen zijn bijvoorbeeld nodig voor de realisatie van energiebesparing of een goed binnenklimaat.  De richtlijnen voor metingen van technische installaties staan in ISSO-publicatie 31 ‘Meetpunten en meetmethoden voor klimaatinstallaties’. Deze richtlijn is onlangs herzien.

De publicatie 31 ‘Meetpunten en meetmethoden voor klimaatinstallaties’ is een noodzakelijke handleiding voor adviseurs, installateurs, technische diensten, toezichthouders, fabrikanten en leveranciers. Het belang van de uitgave wordt onderstreept door medefinanciers OTIB en UNETO-VNI.

Inhoudsomschrijving
ISSO-publicatie 31 geeft richtlijnen voor het juist aanbrengen van meetapparatuur en het juist uitvoeren van metingen voor het regelen, besturen, beveiligen en beheren van klimaatinstallaties in gebouwen. Beschreven worden meetpunten, meetapparatuur en meet- en bepalingsmethoden. Centraal staat het uitvoeren van geautomatiseerde metingen door opnemers en sensoren in een installatie en/of gebouw.

Waarom herzien?
De nieuwe editie is geactualiseerd met de metingen van koelinstallaties. Daarnaast zijn nieuwe meetmethoden toegevoegd om het energiegebruik te monitoren. Bijvoorbeeld waar moet worden gemeten voor de juiste data. Ook beschreven zijn invloeden op de berekening, zoals het omzetten van analoge naar digitale data.

Klik hier voor nadere informatie op de site van ISSO.

Reageer op dit artikel