nieuws

S-RAM Dynamics werkt aan CO2- warmtepomp met compressor/expander met variabele slaglengte

Geen categorie

S-RAM Dynamics werkt aan CO2- warmtepomp met compressor/expander met variabele slaglengte

Deze olievrije warmtepomp die geen hoge-GWP-koudemiddelen gebruikt is een van de blauwdruk-projecten van de 12 projecten die  The United State Energy Department heeft aangekondigd. Deze 12 projecten zijn alle gericht op ontwikkeling van innovatieve verwarming, koeling en isolatietechnieken. Ook gaat het United State Energy Department zich bezig houden met open source software voor energie-efficiëntie als hulp voor energiebesparing in woonhuizen en bedrijven.

Leidende partner in het project, S-RAM Dynamics, gaat een 70 kW (20-tons) koelinstallatie leveren en een warmtepomp met 70 kW (240 000 BTU/h) verwarmingscapaciteit. Deze zijn geschikt voor commerciële gebouwen en industriële toepassingen. De verwachting is dat het systeem kan opereren tussen –35° C en +85 °C , waardoor uitstekende prestaties in zowel koude klimaten en omgevingen met een hoge temperatuur bereikt worden.

Het systeem gebruikt een olievrije compressor met variabele slaglengte en variabele expansietechnologie en wordt momenteel getest aan de Purdue University Herrick Laboratories.

De variabele compressor/expansiesystemen kunnen zowel de warmzijdige als de koudzijdige temperaturen naar wens variëren. Hierbij laat de preproductie-warmtepomp een aanzienlijke verbetering van de energie-efficiëntie zien ten opzichte van de huidige state-of-the-art warmtepompsystemen.

Het toestel kan draaien met een constante snelheid terwijl variabele temperaturen en capaciteit mogelijk blijft. Hierdoor vervalt de behoefte aan variabele frequentiemotoren.

Deze innovaties worden mogelijk gemaakt door een variabele-slagcompressor en het gebruik van een mechanische expansietoestel dat een aanzienlijke hoeveelheid energie kan besparen tot een verwachte 50 %, in vergelijking met klassieke systemen.

Klik hier voor nadere informatie.

Reageer op dit artikel