nieuws

Energiezuinig bouwen en renoveren tijdens Internationale Passiefhuis Conferentie Aken

Geen categorie

Energiezuinig bouwen en renoveren tijdens Internationale Passiefhuis Conferentie Aken

Op 25 en 26 april vindt de 18e Internationale Passiefhuis Conferentie plaats in Aken. Centraal staat dan de nieuwe aanpak om energie-efficiënt en zuinig te bouwen en renoveren. Tegelijkertijd vindt de tweedaagse vakbeurs plaats met een overzicht van de internationaal ontwikkelde kennis en technische oplossingen voor productie van  betaalbare en gezonde gebouwen, zonder gebruik van fossiele energie.

De conferentie agendeert in meer dan 100 lezingen een breed scala aan onderwerpen zoals oplossingen voor energieneutrale renovatie en behandelt succesvolle praktijkcases, onder andere van het Europese project PassREg dat de passiefhuis-activiteiten in 14 regio’s in Europa bundelt. De regio Arnhem-Nijmegen doet daar aan mee. In de twee dagen voorafgaand aan de conferentie kan men de passiefhuisbasiscursus volgen en een passiefhuis-componentworkshop bijwonen.

Op zondag 27 april zijn er passiefhuis-excursies in de regio Aken, Keulen en Düsseldorf. Ook zijn excursies naar België en Nederland gepland. Er worden circa 1.000 passiefhuis-experts verwacht uit zo’n 50 landen.

Passiefhuis in Nederland
Met Europese steun van het project PassREg neemt de regio Arnhem-Nijmegen een voorsprong op het gebied van het passiefhuis in Nederland, op initiatief van Vereniging DNA in de Bouw. PassREg staat voor Passive House Regions with Renewable Energy en is opgenomen in het conferentieprogramma. Het is onderdeel van IEE (Intelligent Energy Europe) en duurt tot mei 2015. Er nemen 14 Europese regio’s aan deel en DNA in de Bouw voert het in Nederland uit, met co-financiering van de gemeentes Arnhem en Nijmegen, de Stadsregio Arnhem Nijmegen en provincie Gelderland. Kijk voor meer informatie op www.dnaindebouw.nl.

Internationale Passiefhuis Conferentie 2014 | Wanneer: 25 en 26 april 2014 | Conferentie beide dagen 09.00 – 18.00 uur | Vakbeurs vrijdag 25.4: 09.00 – 19.00 uur, zaterdag 26.4: 09.00 – 17.00 uur
Locatie : Eurogress, Monheimsallee 48, Aken | Organisatie: Passive House Institute, Stadt Aachen en EnergieAgentur.NRW
Voor wie: architecten, ontwerpers, adviseurs, aannemers, producenten, leveranciers, opdrachtgevers, overheid, ontwikkelaars, studenten.
Kosten: conferentie 1 dag: € 480,- en 2 dagen deelname € 630,-. Bij opgave tot 28 februari: resp. € 390,- en € 530,-. Kijk op de site voor de prijzen van een posterpresentatie, voor informatie voor exposanten en voor de excursies en workshops. Studenten krijgen 50% korting.

De beursvloer is bijna vol. Er is nog ruimte voor enkele exposanten. Meer informatie en aanmelden op www.passivehouseconference.org.

Reageer op dit artikel