nieuws

Energiekosten Horos lucht-luchtwarmtepompen omlaag

Geen categorie

Energiekosten Horos lucht-luchtwarmtepompen omlaag

Horos Klimaattechniek heeft zijn lucht-luchtwarmtepompen verbeterd. De  luchtbehandelingskasten realiseren nu een COP van meer dan 5 bij een buitentemperatuur van -10 °C.

De energiebesparing wordt bereikt door toepassing van energiezuinige invertercompressoren en toerengeregelde EC-ventilatoren. Daarnaast is de regeltechniek verbeterd: de temperatuur en ventilatiebehoefte kan nu zeer nauwkeurig geregeld worden, op basis van inblaastemperatuur, CO2 of druk.

Horos integreert in eigen huis ontwikkelde lucht-luchtwarmtepompen in zijn luchtbehandelingskasten. De installatiekosten van deze kasten zouden hierdoor lager liggen dan bij vergelijkbare installaties: de complete techniek – koelen/verwarmen/regelen – is volledig geïntegreerd, na het plaatsen hoeft de unit alleen nog in bedrijf te worden gesteld.

De plug-and-play-luchtbehandelingskasten zijn leverbaar in verschillende standaarduitvoeringen maar kunnen ook op maat worden gemaakt. Capaciteiten lopen uiteen van 2.000 m3/h tot 100.000 m3/h. Communicatie met gebouwbeheerssystemen vindt plaats op basis van meegeleverde Modbus- en BACnet-protocollen. De warmtepompen zijn standaard voorzien van warmtewielen.

Horos Klimaattechniek adviseert utiliteit en industrie bij complexe binnenklimaatproblemen en levert hoogwaardige producten voor luchtbehandeling, koeling en bevochtiging.

Foto:  Horos 7993 Komfort – boven: zomer, onder: winter

 

Reageer op dit artikel