nieuws

Wolf Energiesystemen presenteert warmtepomp-range tijdens VSK

Geen categorie

Wolf Energiesystemen presenteert warmtepomp-range tijdens VSK

 

Wolf Energiesystemen presenteert op de VSK een complete range warmtepompen voor de Nederlandse markt. De range bestaat uit de BWL – een lucht/water-warmtepomp die zowel verkrijgbaar is voor binnen- en buitenopstelling in capaciteiten van 8, 10, 12 en 14 kW en met een COP van 3,8 bij A2/W35 volgens EN14511. De traploos geregelde EC-ventilator realiseert naast een laag energieverbruik ook een laag geluidsniveau van 33 dB(A).
De range bestaat verder uit de BWS – een bron/water-warmtepomp die verkrijgbaar is in capaciteiten van 6, 8, 10, 12 en 16 kW en met een COP van 4,7 bij B0/W35 volgens EN14511. Deze warmtepompen zijn uitgerust met energiebesparende hoogrendement A klasse pompen voor het verwarmings- en het broncircuit. De BWS kan uitgebreid worden met een passieve koelmodule.
De regeling kan worden aangesloten op andere modules uit het Wolf-regelsysteem, waardoor een bivalente oplossing optimaal worden aangestuurd, bijvoorbeeld een combinatie met zonne-energie. Verder is een cascademodule verkrijgbaar voor het aansturen tot vijf warmtepompen, of vier warmtepompen in combinatie met een back-up warmteopwekker.

De warmtepompen zijn geschikt voor warmwatertemperaturen tot 63 °C, luchttemperaturen van -25 tot 40 °C en brontemperaturen tot -5 °C. Naast de warmtepompen presenteert Wolf nog een aantal beursprimeurs op de VSK. Daar komt u meer over te weten tijdens uw bezoek aan de Wolf-stand A010 in Hal 9.

Reageer op dit artikel