nieuws

Samsung introduceert DVM S watergevoerde warmtepomp

Geen categorie

Kort na de introductie van het unieke DVM S-warmtepompsysteem komt Samsung klimaatbeheersing wederom met een opvallende nieuwe aanwinst voor zijn uitgebreide assortiment: de DVM S Water. Deze duurzame watergevoerde warmtepompsystemen gebruiken water als bron voor stabiele en aangename verwarming/koeling, zonder ontdooicyclus. Uiteraard is ook dit systeem voorzien van de geavanceerde Samsung inverter tweetraps tussengasinjectie-scrollcompressor.

Samsung introduceert DVM S watergevoerde warmtepomp

Het grotere 20 PK-systeem heeft zelfs twee invertercompressoren. Natuurlijk worden de elektronische componenten gekoeld met koudemiddel, waardoor een betrouwbare werking in koelbedrijf gegarandeerd is en warmte teruggewonnen kan worden in warmtepompbedrijf. De DVM S water presteert hierdoor ongeëvenaard goed, met COP-waarden tot wel 6,12 W/W onder standaard EN14511 condities. Het watergevoerde DVM S-systeem is geschikt voor binnenopstelling. Mede dankzij de zeer compacte afmetingen en het lage geluidsniveau is dit eenvoudig te realiseren. De unit kan gecombineerd worden met diverse binnendelen: naast de DX lucht-binnendelen kunnen ook laag- en hoogtemperatuur-hydromodules (ten behoeve van vloerverwarming, radiatoren of sanitair warm water) worden aangesloten. Uniek is dat het systeem naast een 8, 10 en 12 PK-variant ook leverbaar is in een 20 PK-uitvoering. Drie van deze systemen kunnen gekoppeld worden, zodat een systeem van 60 PK ontstaat, met 168 kW aan koel- en 189 kW aan verwarmingscapaciteit. Uiteraard zijn de systemen leverbaar in zowel een 2-pijps-warmtepomp als 3-pijps-warmteterugwinsysteem.
Meer informatie: Samsung klimaatbeheersing / Ambrava BV

Reageer op dit artikel