nieuws

Waterkotte introduceert nieuwe EcoTouch Ai1

Geen categorie

De Duitse fabrikant Waterkotte introduceert de EcoTouch Ai1, een warmtepomp die bijzonder geschikt is voor kleine tot middelgrote woningen. Bovendien is dit toestel verkrijgbaar in twee uitvoeringen.

De EcoTouch Ai1 Geo haalt zijn duurzame energie uit de bodem en de EcoTouch Ai1 Air gebruikt de buitenlucht. De typeaanduiding Ai1 staat voor ‘All in one’ en verwijst naar het gebruik van het toestel voor zowel verwarmen als koelen.

Techneco uit Delft, totaalleverancier van duurzame energiesystemen, is de distribiteur van Waterkotte en zal de beide toestellen vanaf deze zomer op de Nederlandse markt aanbieden. De verwachting is dat deze toestellen een interessante optie zijn in nieuwbouw, maar ook in de renovatiemarkt. Met name het toestel EcoTouch Ai1 Air is in combinatie met zijn buitenunit relatief eenvoudig in bestaande woningen in te passen. De toestellen in de range EcoTouch Ai1 Geo zijn verkrijgbaar in de capaciteiten van 6 tot en met 18 kW en de EcoTouch Ai1 Air zijn er in de capaciteiten 4 tot en met 14 kW.

Speciaal voor de nieuwe lucht/water-warmtepompcombinatie ontwikkelde Waterkotte een buitenunit met een beperkte elektriciteitsvraag, wat een aansluiting op het elektriciteitsnet vergemakkelijkt. In combinatie met de efficiënte binnenunit ontstaat een extreem zuinige installatie met lage operationele kosten. Voor de nieuw ontworpen buitenunit, die wat later op de markt komt, creëerde Waterkotte een design dat niet alleen esthetisch fraai is, maar dat met een kindvriendelijk ontwerp ongelukken voorkomt. Daarnaast kent de unit een bijzonder laag geluidniveau en kan het elk weertype met gemak doorstaan. .

Het ontwerp van de nieuwe binnenunit, die zowel voor de Air- als de Geo-uitvoering identiek is, werd eerder dit jaar beloond met een iF product design award. Bijzonder is ook het touch screen dat met hulp van de intuïtieve software Easy-Con zorgt voor een eenvoudige bediening van het systeem. Verder beschikt het toestel over een innovatieve trillingdemper, Silenter genaamd, die het geluid wanneer het toestel in bedrijf is tot een minimum beperkt. Met een COP-waarde die oploopt tot 5,1 (W0/B35) behoren de Ai1-toestellen tot de meeste economisch presterende warmtepompen ter wereld. .

Reageer op dit artikel