nieuws

GEA GAH-warmtepompserie voorzien van inverter-scrollcompressor

Geen categorie

EA Happel Nederland BV presenteert doorontwikkelde systemen in de GEA GAC Koudwatermachines- en GEA GAH warmtepompenserie. Deze luchtgekoelde GAC-koelmachines en GAH-warmtepompen zijn nu uitgerust met een of twee geïntegreerde DC inverter-scrollcompressoren.

Dankzij deze nieuwe ontwikkeling wordt een uitzonderlijke hoge ESEER-waarde (European Seasonal Energy Efficiency Ratio) tot wel 4,8 bereikt. Dit zorgt voor een verlaging in de operationele kosten, afschrijvingstijd en CO2-uitstoot. Bijkomende voordelen van deze nieuwe inverter-compressortechnologie zijn meer nauwkeurige temperatuurregeling, traploze regeling van de compressorsnelheid en als gevolg daarvan een langere levensduur. Dankzij de geïntegreerde invertertechnologie wordt de soft starter standaard in de machines gemonteerd en door de nauwkeurige capaciteitregeling zijn buffertanks niet of nauwelijks noodzakelijk. In warmtepompoperaties zijn air-intaketemperaturen tot -15 graden Celsius mogelijk.

Deze nieuwe compacte units zijn beschikbaar als koelmachines en warmtepompen, die elk in zeven vermogens van 16 tot 75 kW koelen en/of verwarmen, met of zonder geïntegreerde pomp.

Reageer op dit artikel