nieuws

Airco-Kenniscentrum.nl publiceert top 10 opgevraagde onderwerpen

Geen categorie

Airco-Kenniscentrum.nl publiceert de top 10 van onderwerpen die bij de gebruiker van ventilatie en airconditioning in de belangstelling staan. Het centrum geeft via haar website voorlichting aan de gebruikers van Airconditioning en Ventilatie. Het betreft informatie over vakinhoudelijke begrippen, innovatie, duurzame energie en tips voor het zelf beoordelen van offertes.

Van 1 februari 2012 t/m 31-december 2012 werden door de bezoekers van de website, 25.214 onderwerpen bekeken. Dat naast energiezuinig, innovatie de lijst aanvoert, bevestigt dat de gebruiker wil weten welke innovatieve ontwikkelingen er zijn. Het is het bewijs dat de aanpak van het centrum, om nieuwe ontwikkelingen juist bij de gebruiker onder de aandacht te brengen, voldoet aan een behoefte. Maar ook toont het aan dat het vakgebied onvoldoende aandacht besteedt aan voorlichting richting die gebruiker.

Door deze nu voor het eerst te publiceren inventarisatie, jaarlijks te gaan herhalen, ontstaat een beeld hoe de interesse van de gebruiker zich ontwikkelt. Dat deze afwijkt van wat binnen het vakgebied wordt veronderstelt is opmerkelijk.

Top 10 op 31-12-2012:

1. Duurzame energie (slim energiegebruik)

2. Innovatievormen

3. Verdringingsventilatie

4. PCM (fase-overgangsmateriaal)

5. Luchtbehandelingskast

6. Verdampingstemperatuur en druk (koudemiddelen)

7. Betonkernactivering (accumulatie)

8. Overdruk en onderdruk (bij luchtbehandeling)

9. Topkoeling

10. Bevochtigingskoeling (water als koudemiddel)

Kijk voor meer informatie op www.airco-kenniscentrum.nl

Reageer op dit artikel