nieuws

General Waterstage Duo: compact totaalsysteem voor cv en tapwater

Geen categorie

Een maximaal warmtecomfort met een minimaal verbruik? Altijd warm water beschikbaar voor een douche of bad? De nieuwe Waterstage Duo van General maakt het mogelijk. Deze lucht/water-warmtepomp is standaard uitgerust met een geïntegreerde boiler van 190 liter voor sanitair warm water. Desondanks is de Waterstage Duo bijzonder compact ontworpen; ideaal indien de installatieruimte beperkt is.

De Waterstage Duo is slechts 180 cm hoog en neemt niet meer dan 60 x 65 cm vloeroppervlak in beslag. Dat komt onder andere omdat de optionele kit ‘2de circuit’ binnenin de omkasting werd geplaatst. De nieuwe Duo blinkt bovendien uit door zijn hoog rendement. Bij +7°C buitentemperatuur verwarmt hij het water tot 35°C met een COP van 4,5.


Van 20 naar 50°C in 40 minuten

Lucht/water-warmtepompen presteren het best in nieuwe woningen met een laag-temperatuur afgiftesysteem zoals vloerverwarming, omdat ze dan met een beperkt vermogen voor een aangename binnentemperatuur kunnen zorgen. Maar ook voor renovatiewoningen met klassieke radiatoren biedt de Waterstage een duurzame energieoplossing. De Duo HT (high temperature) heeft slechts 40 minuten nodig om het buffervat van 190 liter op te warmen van 20°C tot 50°C (gemeten bij een buitentemperatuur van +7°C).


Technische details

– Geïntegreerde boiler voor sanitair warm water = plaatsbesparend

– Circulatiepomp klasse A

– Gepatenteerde ondergedompelde coaxiale warmtewisselaar

– Siemens CV-regelaar

– Stooklijn met buitenvoeler voor 1 of 2 kringen

– Verwarming en SWW aansluitklaar

– Geïntegreerd expansievat, veiligheidsventiel en manometer

– Elektrische steunverwarming optioneel: 1,5kW, 3kW of 6kW

– Kit ‘2de circuit’ en koelmodus optioneel

Meer informatie: http://www.generalbenelux.com

Reageer op dit artikel