nieuws

‘Weg met de warmtepomp’

Geen categorie

Doe mee aan de opinieronde: één warmtepompleverancier, één klimaatoplosser en één hoofdredacteur. Iedereen tien minuten spreektijd verdeeld op drie plekken tijdens Energie 2012 in Den Bosch. In no-time bijgepraat over de voors en tegens van de warmtepomp.

Wat hoort in het volgende rijtje niet thuis? Zonnecollector, windmolen, warmtepomp. Inderdaad, de warmtepomp hoort er niet in thuis. De reden is simpel: de warmtepomp is de enige van de drie die wel rendement oplevert. Een boute bewering? Geenszins. Kijk maar naar de officiële cijfers van het CBS.

Tweede stelling: een warmtepomp is een drama om in een woning in te passen. Antwoord: onjuist. Er zijn modellen die gewoon in de meterkast kunnen en daarin kan de gehele energievraag worden geregeld. Een portiekflat kan zo worden geüpgraded naar A++.

Punt drie: de warmtepompmarkt is nog niet volwassen. Onzin. In het buitenland werken al decennia lang warmtepompen, tot ieders tevredenheid. Een warmtepomp is een mogelijke oplossing voor energievragen. Maar het is geen panacee! Soms moet je juist geen warmtepomp inzetten. En soms moet je combinaties maken voor een optimale energiehuishouding.

Kom naar de Energiebeurs 2012 en kom erachter dat de warmtepomp boordevol energie zit. En soms niet. Airview, Itho Daalderop en Vakblad Warmtepompen gaan in een debattour.

Gratis meedoen tijdens Energie 2012 in Den Bosch? Mail redactie@http://www.vakbladwarmtepompen.nl. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees snel!

Reageer op dit artikel