nieuws

Installatie Perfomance Scan geeft grip op klimaatinstallatie

Geen categorie

De Installatie Performance Scan (IPS) is een gestandaardiseerd instrument voor het inventariseren van de verbetermogelijkheden van de klimaatinstallatie in het gebouw. Het is een integrale check van alle installatieonderdelen – warmte- en koudeopwekking, regelingen, distributiesysteem, afgiftesysteem – en de onderhoudscontracten. De scan verwerkt de ingevoerde gegevens tot eenduidige aanbevelingen en een advies op maat.

De Installatie Performance Scan resulteert in:

* energiebesparing;

* minder storingen;

* minder comfortklachten.

Voor wie?

De Installatie Performance Scan is bedoeld voor installateurs en adviseurs in de utiliteitsbouw (verwarmings- en airconditioningsinstallaties) en woningbouw met een collectieve verwarmingsinstallatie.

Hoe werkt de scan?

De scan begint met het invoeren van de basisgegevens van het gebouw en de installatie. Op basis van deze kenmerken selecteert de software de onderdelen die moeten worden beoordeeld en de relevante vragen. Het is zo altijd duidelijk welke gegevens moeten worden verzameld. In combinatie met de expertise en ervaring van de installateur of adviseur resulteert de scan in korte tijd in een praktisch advies op maat.

De scan legt de nadruk op eenvoudig te realiseren aanpassingen. Dit maakt de Installatie Performance Scan tot een praktisch hulpmiddel dat mikt op haalbare maatregelen, zoals de optimalisatie van de instellingen en het isoleren van de appendages.

U kunt de Installatie Performance Scan downloaden op de website van Agentschap NL

Reageer op dit artikel