nieuws

Unica Ecopower exploiteert WKO Hoog Catherijne

Geen categorie

Corio kiest Unica Ecopower voor de exploitatie van de Warmte-Koude Opslag installatie (WKO) en als partner voor verdere verduurzaming van de energielevering in de eerste fase van het nieuwe Hoog Catharijne.

Unica Ecopower heeft veel ervaring met zowel woningen als winkels en heeft de kennis om WKO installaties zo efficiënt mogelijk te laten draaien. Unica Ecopower zal in ieder geval de komende vijftien jaar de exploitatie van de WKO in de eerste fase van het nieuwe Hoog Catharijne voor haar rekening nemen. De WKO is een uitwerking van de hoge duurzaamheidsambitie die de belegger in winkelvastgoed heeft met Hoog Catharijne.

Het nieuwe Hoog Catharijne

Winkelcentrum Hoog Catharijne is in 1973 geopend en is met de huidige ruim 26 miljoen bezoekers per jaar een van de grootse winkelcentra van Nederland. Het centrum wordt momenteel ingrijpend vernieuwd en uitgebreid met 35.000 m2 en zal in de toekomst aanzienlijk meer bezoekers ontvangen.

De missie van Corio is het creëren van Favourite Meeting Places, duurzame winkelcentra waar mensen elkaar ontmoeten, winkelen en hun tijd doorbrengen. Corio vindt het belangrijk om het verblijf van de bezoeker zo aangenaam mogelijk te maken en in te spelen op consumentenbehoeften. Daarnaast heeft Corio grote ambities op het gebied van een maatschappelijk verantwoorde en duurzame vastgoedexploitatie.

Duurzaamheidsambitie van Corio

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) maakt in al zijn aspecten deel uit van de langetermijnstrategie van Corio. Dat is terug te zien in het investeringsbeleid. Ook voor de renovatie van Hoog Catharijne heeft Corio een hoge duurzaamheidambitie. Annet Elzenaar, projctontwikkelaar voor Nieuw Hoog Catharijne: ‘Het doel is om fossiele brandstof te besparen én de CO2-uitstoot van het totale project te minimaliseren. Om dit in de nabije toekomst te bereiken, worden de winkels en de woningen op duurzame wijze verwarmd en gekoeld door middel van energieopslag in de bodem. Daarnaast willen we onze winkeliers ondersteunen om op verantwoorde wijze met energie om te gaan via greenlease contracten. We hebben in Unica Ecopower een duurzame partner gevonden om onze doelstellingen de komende jaren te realiseren.’

Unica Ecopower partner bij verduurzaming energielevering

Voor de verdere verduurzaming van energielevering voor Hoog Catharijne heeft Corio gekozen voor Unica Ecopower, vanwege de ervaring met zowel woningen als winkels en de kennis om WKO installaties zo efficiënt mogelijk te laten draaien. Unica Ecopower zal in ieder geval de komende vijftien jaar de exploitatie van de Warmte – Koude Opslag Installatie (WKO) in de eerste fase van Nieuw Hoog Catharijne voor haar rekening nemen. Dit houdt in dat Unica Ecopower verantwoordelijk wordt voor het onderhoud, beheer, energielevering, facturatie en de advisering over het energieverbruik. Jan-Maarten Elias, directeur van Unica Ecopower: ‘Unica Ecopower vervult zowel de rol van energieleverancier als de rol om proactief energiebesparing bij de winkels te stimuleren door te adviseren over de binneninstallaties en het verbruik te monitoren middels energierapportages. We bieden hierdoor extra financiële voordelen voor de afnemers.“

Reageer op dit artikel