nieuws

Eteck neemt duurzame warmteprojecten Essent over

Geen categorie

Per 1 juli heeft Eteck Energie Bedrijven uit Waddinxveen negen projecten overgenomen van
Essent Local Energy Solutions (ELES). Het betreft lokale energiesystemen voor duurzame
koude en warmte.

De projecten liggen verspreid over heel Nederland van Goes tot Stadskanaal en van Sittard tot Urk. Het betreft in totaal zo’n 1250 woningen en 13.000
m2 retail, zorg, utiliteit en onderwijs. De overname van de portefeuille door Eteck past in de strategie van ELES om zich te concentreren
op haar kernactiviteiten: de levering van duurzame warmte in haar verspreidingsgebieden. Na een intensief traject van onderzoek en overleg heeft Essent voor de firma Eteck gekozen.

Eteck is bijzonder verheugd met deze overname. De nieuwe projecten passen uitstekend binnen de bestaande portefeuille en binnen de groeidoelstellingen van Eteck. Het totaal aantal gecontracteerde (exploitatie)aansluitingen van Eteck komt hiermee boven de 3.000 woningen.


Over Eteck

Eteck is een relatief jonge onderneming in de energiemarkt en specifiek actief in de markt van lokale, collectieve energiesystemen voor koude en warmte, ondertussen al meer dan 12 jaar. De onderneming heeft in deze periode ruim 50 installaties gerealiseerd waarvan bij de meeste sinds jaren het beheer en onderhoud wordt verzorgd. Vanuit deze ervaringen zijn de laatste jaren de eerste energie exploitaties verworven en gerealiseerd. Naast ontwikkeling en realisatie van nieuwe projecten is Eteck actief met het verwerven en overnemen van bestaande exploitaties van derden. Onder de titel “recovery” worden minder presterende systemen gerenoveerd zodat de energieprestatie wordt verbeterd en projecten eventueel verder worden verduurzaamd.

Reageer op dit artikel