nieuws

‘Energiekste huis van Kollumerland’ heeft zonnepanelen en warmtepomp

Geen categorie

Het huis van de familie Van den Poll is uitgeroepen tot ‘Energiekste huis van Kollumerland’. Hun woning, gelegen in het Friese dorp Kollum, heeft geen gasaansluiting en wordt verwarmd middels een warmtepomp.

Met de uitverkiezing wint het gezin een prijs van 3000 euro. Dat geld zal worden besteed aan de aanschaf van extra zonnepanelen, zo maakten de winnaars bekend. Op het dak van de woning zijn al achttien panelen geïnstalleerd, en daarnaast is de woning voorzien van een zonneboiler, WTW-installatie en een warmtepomp. Eten wordt gekookt via inductie, een deel van de tuin achter het huis wordt gebruikt om eigen groenten te verbouwen, en de was wordt gewoon aan de lijn gedroogd in plaats van in een droger. Dit hele pakket aan maatregelen heeft er – samen met optimale woningisolatie – voor gezorgd dat het om de meest energiezuinige woning van de gemeente gaat.

Reageer op dit artikel