nieuws

Nieuwe catalogus Daikin koudetechniek uit

Geen categorie

Daikin heeft een nieuwe catalogus uitgebracht voor haar complete programma oplossingen voor productkoeling. Naast commerciële informatie omvat het boek uitgebreide technische informatie ter ondersteuning van de installateur bij het calculeren en installeren.

Innovatieve, energiezuinige oplossingen

Prominent in de catalogus staat de ZEAS. De ZEAS is een invertergestuurde condensingunit op R-410A, met een hoog rendement en een verdampingstemperatuurbereik van +10 °C ~ -45 °C. De ZEAS is uit te breiden met een Booster unit waardoor gelijktijdig koelen en vriezen mogelijk is. De voordelen van de toepassing van R-410A zijn onder meer de grotere warmte-inhoud, de dunnere koelleidingen en het lagere koudemiddelgebruik. De ZEAS unit is standaard voorzien van een economiser.

Conveni-Pack is een totaalsysteem dat speciaal ontwikkeld is om de onttrokken warmte uit de koelmeubels te hergebruiken voor het verwarmen van de winkel of andere ruimtes. Hierdoor kan een aanzienlijke energiebesparing gerealiseerd worden. In veel voorkomende gevallen is het zelfs mogelijk om gebruik te maken van de E.I.A. (Energie Investerings Aftrek). Voor het selecteren van de juiste configuratie heeft Daikin het selectieprogramma RefXpress ontwikkeld, dat men gratis kan downloaden van het Daikin extranet.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de productgroep Koudetechniek van Daikin, telefoon 088 324 54 25.

Reageer op dit artikel