nieuws

Ginkel Groep wint prijs voor Living Pool met warmtepomp

Geen categorie

Hoveniersbedrijf Koninklijke Ginkel Groep uit Veenendaal is als tweede geëindigd bij de Biotop Designprijs, waarvan de uitreiking onlangs plaatsvond in Istanbul. Het bedrijf kwam hiervoor in aanmerking door de aanleg van een energiezuinige Living Pool.

Tijdens de uitreiking werden lovende woorden gesproken over de kennis en kunde van bij het project betrokken medewerkers, en ook de architectuur en de verantwoorde toepassing van de zwemvijver werden gewaardeerd. Een Living Pool is optisch een traditioneel zwembad, maar in feite een volwaardige biologische zwemvijver. Voor het in stand houden van de waterkwaliteit worden geen chloor of andere giftige chemicaliën gebruikt.

De prijswinnende Living Pool is in 2011 aangelegd en heeft een oppervlakte van 216 m2. Het zwemgedeelte bedraagt 150 m2. Op het dak van het bijgebouw zijn zonnecollectoren geplaatst die met de zon meedraaien en hun warmte afgeven aan de warmtebronnen onder de vloer en in de wanden van de Living Pool. Met tussenkomst van een warmtepomp wordt de warmte vervolgens afgegeven aan het zwemwater, waardoor het water het gehele jaar door een temperatuur van 24 graden bedraagt.

Bron: VeenendaalseKrant

Reageer op dit artikel