nieuws

Bewoners nieuwbouwwijk Nieuw-Vennep klagen over warmtepomp

Geen categorie

De bewoners van Nova Luxus in Nieuw-Vennep hebben een klachtendossier samengesteld met betrekking tot problemen in de nieuwbouwwijk. Volgens Alex van Kampen, een van de bewoners, moet er met name meer aandacht komen voor de problemen rond de warmtepompen in de wijk, die door ontwikkelaar De Raad Bouw als voordelig in verbruik zijn aangeprezen. “Daar is nog niets van gebleken.”.

Meteen na de oplevering van de wijk, twee jaar geleden, traden storingen op doordat te lichte elektriciteitskabels waren gebruikt. “Dat werd verholpen en daar hebben wij een schadevergoeding voor gehad”, stelt Van Kampen. Vervolgens waren er problemen met de aardwarmtepompen. “Die gaven onvoldoende warmte, waardoor bewoners te weinig warm water kregen. Dat is nog steeds niet helemaal opgelost”.

Zuinig

Onlangs kregen de bewoners met nog meer problemen te maken, toen de waterleidingen in de wijk bevroren. Volgens Van Kampen is dat echter niet het grootste pijnpunt: “Het grootste ongenoegen is dat het plan aan ons is verkocht als een energiezuinig project. Dat klopt dus niet. Met alle bijkomende problemen lopen de gemoederen hier flink op.”

Excuses

Paul Brandjes, directeur van De Raad Bouw, erkent de problemen. “We hebben spijt betuigd voor de inschattingsfouten rond de waterleiding en er onze excuses voor aangeboden. Men kan echter niet alle problemen afschuiven op de warmtepompen. Die werken niet goed als er te weinig elektriciteit door de kabels loopt. Dat is een probleem voor netbeheerder Liander. In de bouw wordt rekening gehouden met koude dagen tot min 10 graden. Als het kouder wordt, kunnen er problemen ontstaan. Wij gaan altijd achter klachten aan en nemen daarbij onze verantwoordelijkheid.”

Bron: Haarlemmermeer Dichtbij

Reageer op dit artikel