nieuws

20% exposanten VSK 2012 nu al zeker op 2014-editie

Geen categorie

Eén op de vijf exposanten van de vakbeurs voor verwarming, sanitair, klimaatbeheersing en koudetechniek, de VSK, heeft zich nu alweer ingeschreven voor de 2014-editie.

Michiel Nijhuis, project manager VSK: “Het is een unicum dat zo’n hoeveelheid exposanten zich direct heeft verbonden. Onder andere de nieuwe indeling op basis van de natuurelementen beviel veel exposanten. Daarnaast kregen we ook van de bezoekers veel positieve reacties. Dit zorgde voor een stijging van de bezoekerswaardering.” De vakbeurs werd van 6 tot en met 10 februari 2012 gehouden in Jaarbeurs Utrecht. De volgende editie is 3 tot en met 7 februari 2014.

83% van de 46.690 bezoekers liet weten positief tegenover een bezoek aan de volgende editie te staan. Nijhuis: “Dat komt mede door de tevredenheid over het aanbod. 88% van het totale aantal bezoekers was hier namelijk tevreden over. Zij waren vooral op zoek naar de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied (79%) en bezochten bestaande relaties op de VSK (60%). Daarnaast werden er vele nieuwe contacten gelegd. In totaal vonden er 140.070 gesprekken plaats tussen bezoekers en leveranciers die elkaar niet kenden.”

Niveau bezoek

Nijhuis vervolgt: “55% van het totaal aantal bezoekers was installateur. Uit het onderzoek bleek verder dat 76% eind-, medebeslisser of adviseur was in het aankoopproces bij nieuwe producten of diensten. Marc Volder (@marcvolder) van exposant Thermaflex viel dit ook op: “#vsk2012 zit erop. Veel goede bezoekers mogen ontvangen op onze stand. Onze innovatie Flexalen HRV is goed ontvangen.#Thermaflex”

Aankoopbereidheid

Een kwart van de bezoekers kreeg tijdens hun bezoek concrete ideeën voor investeringen in de producten of diensten van de exposanten. De interesse ging vooral uit naar verwarming (68%), luchtbehandeling, airconditioning en koudetechniek (47%), ventilatie (45%) en sanitair en toebehoren (40%). Een bezoeker van het bedrijf Isotrek (@Isotrek): “VSK installatie beurs bezocht. Aantal goede contacten overgehouden voor de toekomst van Isotrek.”

Over VSK

De vakbeurs VSK richt zich op verwarming, sanitair, klimaatbeheersing en koudetechniek. Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari 2012 was Jaarbeurs Utrecht een ontmoetingsplek voor de totale installatiebranche. Nieuw dit jaar was de beursindeling geïnspireerd op de natuurelementen Water, Lucht, Aarde en Vuur. De volgende VSK is van 3 tot en met 7 februari 2014 in Jaarbeurs Utrecht.

Reageer op dit artikel