nieuws

Gemeente financiert oplossing problemen WKO Teuge

Geen categorie

De gemeenteraad van Zutphen heeft ermee ingestemd dat de gemeente 200.000 euro beschikbaar stelt voor het fonds dat de problemen rond de warmte/koude-opslag in de Teuge moet oplossen. Het bedrag komt ten laste van de reserveopbrengst die wordt gegenereerd uit de verkoop van aandelen NUON. Dit blijkt uit een begrotingswijziging die afgelopen week door de raad van de gemeente is bekrachtigd.

De Teuge is een wijk in Zutphen die wordt verwarmd door een collectief systeem met warmtepompen. Door verschillende oorzaken heeft het in de wijk aangelegde systeem de afgelopen jaren tot veel problemen geleid, en zijn bewoners opgezadeld met een torenhoge elektriciteitsrekening. In 2010 erkende de gemeente dat het systeem een mislukking was, waarna een traject is ingezet dat ertoe moet leiden dat de bewoners een individuele warmtevoorziening krijgen. Hiertoe is een fonds opgericht waar de gemeente nu 200.000 euro aan bijdraagt.

Reageer op dit artikel