nieuws

Enexis bouwt demonstratiehuis duurzame energiehuishouding

Geen categorie

Netbeheerder Enexis is gestart met de bouw van een huis vol innovatieve en duurzame techniek: het EcoNexis Huis. Met dit huis wil het bedrijf laten zien én voelen wat energietransitie betekent in ons dagelijks leven.

Het EcoNexis Huis, dat in aanbouw is in Zwolle, wordt voorzien van tal van installaties waarmee de bezoeker straks de stand van de techniek op het gebied van energiehuishouding ziet en beleeft.
Het EcoNexis Huis is ontworpen door Origins architecture | sustainability | design, en daarbij is uitgegaan van een in hoge mate geprefabriceerde en compacte woning die goed is georiënteerd op de zon. De kern van het concept is letterlijk een ‘prefab toren’ waarin zoveel mogelijk techniek is verwerkt. Het betreft onder meer een warmtepomp, een groot buffervat, grijswatersysteem, diverse warmtewisselaars, lage temperatuur-wandverwarming en een zonnecollector.

Het project zal na oplevering deze zomer de eerste drie jaar als demonstratieproject worden gebruikt en daarna in gebruik worden genomen als woning. Dankzij een webcam kan de bouw van het huis live worden gevolgd via www.econexishuis.nl

Reageer op dit artikel