nieuws

NIBE introduceert nieuwe monoblock lucht/water warmtepompen

Geen categorie

NIBE heeft haar aanbod uitgebreid met twee series monoblock lucht/water warmtepompen. De serie NIBETM F2026 biedt keuze uit drie buitenunits met capaciteiten van 6, 8 en 10 KW en is geschikt voor woningen. De serie NIBETM F2300 sluit hier met capaciteiten van 14 en 20 kW uitstekend op aan en is vooral bestemd voor grotere woningen en utiliteitsgebouwen.

Flexibele systeemoplossingen

Beide series bieden een breed scala aan combinatiemogelijkheden om de efficiëntie van de warmtepompen te optimaliseren en de hoogst mogelijke besparingen te realiseren. Voor beide series levert NIBE bijvoorbeeld diverse accessoires (zoals boilers) waardoor voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw tal van systeemconfiguraties beschikbaar zijn. Bij de ontwikkeling van de serie F2026 is bovendien speciale aandacht besteed aan het zo eenvoudig mogelijk maken van de installatieprocedure. Zo worden altijd flexibele slangen voor het aansluiten van de buitenunit meegeleverd. Bij de ontwikkeling van de serie F2300 lag het accent op het reduceren van het geluidsniveau. Het resultaat: de NIBE F2300-20 warmtepomp (capaciteit: 20kW) is even stil als de compacte NIBE F2026-8, een van de stilste warmtepompen in de markt!

NIBE regelunits
In combinatie met de bekende alles-in-één binnenunit NIBE VVM 300 vormt de NIBE F2026 buitenunit een compacte, maar complete comfortinstallatie voor verwarming en warmtapwater. Voor een hoger comfort of meer systeemfunctionaliteit kunnen de warmtepompen uit beide series desgewenst worden gecombineerd met een losse regelunit. Met de NIBE SMO 05 regelunit is het mogelijk om de instellingen van de ruimteverwarming of warmtapwatervoorziening te verstellen of te controleren. De uitgebreidere NIBE SMO 10 regelunit zorgt ervoor dat de warmtepomp in diverse configuraties soepel en probleemloos werkt, bijvoorbeeld in combinatie met een andere verwarmingsbron, een NIBE boiler, zwembadverwarming en zonlichtpanelen. Afhankelijk van de vermogensbehoefte kunnen bij beide series tot negen warmtepompen in cascadeopstelling worden gecombineerd.

Let op: uitgebreide informatie over beide nieuwe warmtepompseries is vanaf medio januari te vinden op www.nibenl.nl

Voordelen F2026:

• Laag geluidsniveau

• Geschikt voor monovalente én bivalente systemen

• Diverse systeemcombinaties mogelijk

• Eenvoudige installatie

Voordelen F2300:

• Laag geluidsniveau

• Geschikt voor monovalente én bivalente systemen

• Diverse systeemconfiguraties mogelijk

• Bereiding van cv-water met toevoertemperatuur tot 65ºC bij een buitentemperatuur van -10ºC en 63ºC bij een buitentemperatuur van -25ºC

Meer informatie:

Voor meer informatie: www.nibenl.nl

Reageer op dit artikel