nieuws

Eerste WKO-woning in nieuwbouwwijk Ede opgeleverd

Geen categorie

Deze week is de eerste woning in nieuwbouwproject Elzenbrink in Ede opgeleverd. In de energiezuinige wijk worden 88 woningen gebouwd die worden verwarmd en gekoeld middels WKO met een individuele warmtepomp.

Met de eerste oplevering is een start gemaakt met het in gebruik nemen van de meest duurzame woonwijk in Ede. Bij het individuele energiezuinige warmtesysteem wordt aardwarmte onttrokken om het water voor de verwarming op te warmen. De woning wordt verwarmd met een vloerverwarmingssysteem in de gehele woning en is in iedere ruimte apart regelbaar. Omdat de grond in de zomermaanden koeler is dan de omgeving, heeft dit systeem eveneens mogelijkheden om de koelen.

“De bouw is voorspoedig verlopen”, aldus Han Boelen van de Van Campen Bouwgroep. “Ook de kopers zijn tevreden omdat we tot op heden nauwelijks opleverpunten hebben gehad. Mede door het succes van Elzenbrink hebben we snel kunnen starten met de verkoop van het naastgelegen project, Iepenweide”. Ook de woningen in de wijk Iepenwijde worden aangesloten op een WKO-systeem.

Bron: Edestad

Reageer op dit artikel