nieuws

Duurzaamheidsprijs voor ‘Nul Energiewoning’ met warmtepomp

Geen categorie

De gemeente Dalfsen heeft onlangs de derde Duurzaamheidsprijs uitgereikt. Winnaar is de heer Hendriks met zijn Nul Energiewoning.
Volgens de jury heeft de winnaar heel bewust de keuze gemaakt voor duurzaamheid en het investeren in een manier van bouwen die nog niet veel mensen aandurven.

“Naast energiebesparing en duurzame energieopwekking door een zonneboiler en warmtepomp, geeft hij ook veel aandacht aan een gezond binnenklimaat. Zo moet het skelet van de woning van duurzaam hout gemaakt worden en worden de muren van de woning gestuukt met leem”, zo stelt de jury. Hiermee heeft de eigenaar van de woning een bedrag van vijfhonderd euro gewonnen. Naast de duurzaamheidsprijs was er ook een aanmoedigingsprijs, die dit jaar naar de familie Hekman ging. De jury waardeert het toepassen van allerlei isolerende- en energieopwekkende maatregelen in- en aan de woning van deze familie, die hiervoor een prijs van 250 euro kreeg. Er was ook een prijs voor de jeugd, maar vanuit deze doelgroep werden dit jaar geen ideeën ingebracht, waardoor deze prijs niet is uitgereikt.

Bron: De Stentor

Reageer op dit artikel