nieuws

700 warmtepompen voor Waterzicht in wijk Oosterheem

Geen categorie

De nieuwe woonbuurt Waterzicht in Oosterheem is uniek in Nederland vanwege de omvang en het grote aantal warmtepompen dat toegepast wordt. In totaal worden er ruim 700 woningen voorzien van een duurzaam en energievriendelijk warmtepompsysteem dat gebruik maakt van warmte/koude opslag in de bodem.

Afgelopen donderdag vond de ondertekening plaats van het inkoopcontract voor ruim 700 warmtepompen tussen Oosterheem V.O.F. en Vendu, een van de ondernemingen binnen de Itho Daalderop Groep en leverancier van de warmtepompen. Henk Vrooman (namens Oosterheem VOF), Wim van den Bogerd (Vendu) en René Giesbers (Giesbers & Van der Graaf) tekenden de mantelovereenkomst met het inkoopcontract van de warmtepompen namens alle betrokken samenwerkende ontwikkelende partijen.

De warmtepomp gebruikt hierbij bodemwarmte voor verwarming van de woningen via het vloerverwarmingssysteem en bereiding van warm water. Tijdens warme dagen werkt het systeem precies andersom: er wordt gebruik gemaakt van koude uit de bodem waarmee de woningen aangenaam gekoeld kunnen worden.

Het grootschalige karakter van de toepassing van warmtepompen maakt het project uniek. Het woningaanbod in de wijk Oosterheem wordt zeer gevarieerd. De circa 730 woningen worden uitgevoerd in diverse woningtypen, kavelvormen en prijscategorieën in zowel huur als koop.

Bron: Dichtbij.nl

Reageer op dit artikel