nieuws

DKC wint NIBE Stimuleringspakket dankzij warmtepomp met separate koelmodule

Geen categorie

Met de installatie van een NIBE warmtepomp met separate koelmodule in een nieuw te bouwen tandheelkundig centrum in Nijmegen sleepte DKC Totaaltechniek uit Wijchen onlangs het 5e NIBE Stimuleringspakket in de wacht.

De blij verraste directeur Frank Dekkers van DKC – dat volgend jaar haar 50-jarig jubileum viert – zette zijn medewerker Marijn Roelofs in de bloemetjes, omdat deze op eigen initiatief de inschrijving voor het NIBE stimuleringspakket had verzorgd.

Over DKC

DKC Totaaltechniek is een middelgroot, landelijk actief installatiebedrijf met 150 medewerkers en vestigingen in Wijchen en Arnhem. Het bedrijf zet zich actief in voor de toepassing van duurzame energieoplossingen en wist voor het winnende project haar opdrachtgever te overtuigen van de voordelen van een warmtepomp door voor te rekenen dat de extra investering in korte tijd kon worden terugverdiend. ‘Daarnaast speelden uiteraard ook zaken als comfort en duurzaamheid een rol in het beslissingsproces’, aldus directeur Frank Dekkers. ‘Door te kiezen voor een NIBE F1145-17 water/water warmtepomp in combinatie met een NIBE PCM 42 koelmodule kan immers het hele jaar door een behaaglijke temperatuur worden gecreëerd voor medewerkers en patiënten.’

Resultaten uit het verleden

De keuze voor NIBE was volgens Dekkers snel gemaakt. ‘Onze ervaringen met NIBE bij eerdere projecten waren goed en ook dit keer bleek al tijdens het engineeringproces dat de medewerkers van NIBE alle kennis paraat hebben. Als iets niet helemaal duidelijk is, kun je als engineer of projectleider op de website van NIBE bovendien eenvoudig de simulaties van de warmtepomp in combinatie met warmtapwaterbereiding en/of een koelmodule raadplegen. De principeschema’s die je daar kunt vinden, zijn simpel, duidelijk en makkelijk te verwerken.’


Goed (in)geregeld

Als invulling van het NIBE Stimuleringspakket koos DKC voor een cheque van € 1.100 én een gratis inbedrijfstelling van de warmtepompinstallatie in het tandheelkundig centrum. Dekker over zijn keuze: ‘We vinden het belangrijk dat een warmtepomp optimaal wordt ingeregeld voordat deze in bedrijf wordt genomen. En wie kan dat nu beter dan de leverancier van de warmtepomp?’

Laatste kans

De inschrijving voor het 6e NIBE Stimuleringspakket is inmiddels gesloten. Dat betekent dat er – voor het laatste kwartaal van 2011 – nog één NIBE Stimuleringspakket te winnen is. Inschrijven kan tot en met 4 januari 2012.

Meer informatie: www.nibenl.nl

Reageer op dit artikel