nieuws

Britse regering subsidieert warmtepompen

Geen categorie

Dankzij een nieuwe subsidiepot wordt het verhuurders van sociale woningbouw in Groot-Brittannië mogelijk gemaakt om duurzame verwarmingsinstallaties in te bouwen. De gedachte van de Britse regering is dat huishoudens die meer dan 10 procent van hun budget aan energiekosten kwijt zijn een steun in de rug krijgen, terwijl tegelijkertijd de CO2-uitstoot wordt aangepakt. Het Britse ministerie van Klimaat heeft voor dat doel een bedrag van 3 miljoen pond – ruim 3,3 miljoen euro – vrijgemaakt voor de implementatie van houtboilers, zonneboilers en warmtepompen. De subsidie maakt onderdeel uit van ‘renewable heat incentive’, een programma waarbij in totaal 860 miljoen pond wordt uitgetrokken voor projecten die met duurzame verwarming hebben te maken.

Reageer op dit artikel