nieuws

Alklima introduceert installateursprogramma ventilatieverbetering in scholen

Geen categorie

Alklima lanceert een speciaal programma om installateurs te helpen bij het verbeteren van de ventilatie in scholen. Daarmee speelt Alklima in op de snelgroeiende behoefte van scholen om de klimaatomstandigheden in klaslokalen op korte termijn aanzienlijk te verbeteren. Goede ventilatie en schone lucht is voor de leerprestaties van kinderen van cruciaal belang. Toch blijkt dat tachtig procent van de scholen nog niet aan een acceptabel klimaat voldoet. Alklima introduceert daarom voor installateurs een doelgerichte aanpak waarmee zij scholen, ook zonder subsidie, van effectieve ventilatiesystemen kunnen voorzien.

Kwaliteit van klimaatsystemen

Het programma bestaat onder meer uit het leveren van kennis en advies. Alklima helpt installateurs en scholen om te kijken op welke manier de doelstellingen van een school kan worden behaald binnen een relatief laag budget. AgentschapNL hanteert drie categorieën waaraan scholen wat betreft arbo-omstandigheden kunnen voldoen: categorie A, B of C. Dankzij ruim dertig jaar ervaring met dit type klimaatoplossingen van Mitsubishi Electric kan Alklima deskundig advies geven over de manier waarop scholen kunnen voldoen aan de gewenste categorie. Scholen die in eerste instantie kiezen voor een categorie C kunnen later ook, soms met een kleine meerinvestering, voldoen aan de hoogste categorie A.

Betaalbare oplossingen

Mitsubishi Electric biedt scholen met de Lossnay-kruisstroomwisselaar eenbetaalbare oplossing, waarmee zij het klimaat binnen een school aanzienlijk kunnen verbeteren. Voor het selecteren van de units voor iedere specifieke situatie van een school, stelt Alklima enkele rekentools ter beschikking. De Lossnay is gekeurd door ingenieursbureau Peutz en valt daarmee aantoonbaar binnen de gestelde geluidsnormen. Dit betekent dat kinderen niet worden afgeleid door geluiden die afkomstig zijn van het ventilatiesysteem.

Alklima helpt installateurs ook bij het benaderen van scholen. Installateurs worden voorzien van de broodnodige marketingondersteuning in een taal die de scholen spreken, en waarbij de techniek in de juiste bewoordingen wordt uitgelegd.

Lossnay-warmteterugwinunit

‘Met de Lossnay warmteterugwinunit van Mitsubishi Electric doen we binnen het Frisse Scholen-concept veel meer dan alleen maar verse buitenlucht naar binnen halen’, zegt Erik Stolk, consultant bij Alklima BV. ‘De geavanceerde warmtewisselaar wisselt zowel warmte als vocht uit tussen twee luchtstromen. Hierdoor brengt de Lossnay wtw-unit ook het vochtgehalte van de verse lucht op peil. Dit biedt een hoger comfortgevoel en voorkomt een droge keel en ogen. Bovendien kunnen we de Lossnay wtw-unit met een CO2-sensor aansturen, zodat de installatie vraaggestuurd ventileert en dus daadwerkelijk naar behoefte van het aantal mensen die in het klaslokaal aanwezig zijn.’

De producten en systemen die Alklima levert, passen in de nieuwbouw, maar juist ook in renovatieprojecten. De producten zijn geschikt voor decentrale aansturing, maar kunnen ook centraal worden aangestuurd. Daarnaast heeft Alklima een speciale actie voor het Frisse Scholen-concept. Iedere school die kiest voor de Mitsubishi Electric-oplossing krijgt een beamer cadeau. Deze actie loopt tot eind 2011.

Over Alklima

Alklima bv is opgericht in 1994 als exclusief importeur van Mitsubishi Electric Cooling & Heating. In haar ruim vijftienjarig bestaan is Alklima uitgegroeid tot een vooraanstaande speler in de Nederlandse klimaatmarkt.
Enerzijds hebben wij de traditionele rol van exclusieve importeur van het gerenommeerde merk Mitsubishi Electric Cooling & Heating. Dit betekent permanente logistieke, commerciële en technische ondersteuning aan onze klanten. Mitsubishi Electric Cooling & Heating wordt uitsluitend geleverd via installatiebedrijven die STEK- en F-gassen gecertificeerd zijn. Dit om de kwaliteit van het product en die van de installatie te waarborgen. Anderzijds is Alklima voor complexe klimaatvraagstukken een vraagbaak voor adviesbureaus, architecten, energieleveranciers, overheidsinstanties, etc. Alklima vervult daardoor een centrale, coördinerende rol om te allen tijde aan de tech nische en budgettaire wensen van de eindgebruiker te voldoen. Ons ervaren team van specialisten is continu bezig om merkbare meerwaarde te leveren. Alklima verzorgt bovendien de permanente vorming en opleiding van erkende installateurs en hun personeel. Daarmee is de installateur meer dan een partner; hij of zij is een ambassadeur.

Reageer op dit artikel